ŞIRNAK / SİLOPİ - Silopi Bilim ve Sanat Merkezi

May

Ön elemeye kalan 20 öğrencinin eleme sonuçlarına göre 10 öğrenci yarı finale katılmaya hak kazanmıştır.

Yarı final tarihi sayfamızdan önümüzdeki hafta duyurulacaktır.

Yarı finale kalan tüm öğrencilerimizi tebrik eder başarılar dileriz..

May

2 Projemizle TÜBİTAK Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finali’nde yer aldık..

Bu sene 18.si düzenlenen Tübitak Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri bölge yarışmasına kabul edilen iki projemizle katıldık.

4 gün sürecek Van bölge yarışmasında öğrencilerimiz hem akademisyen jürilerin önünde hem de standı ziyaret eden misafirlere sunumlarını gerçekleştireceklerdir.

Projelerde emeği geçen öğrencilerimiz Mahmut Emre ASLAN ve Asmin Nurjin DEMİR’i, danışman öğretmenlerimiz Ahmet KUTLU ve Başak NİLİFIRKA’yı tebrik eder, başarılar dileriz.

Organizasyon boyunca desteklerini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn. İzzettin AYDIN’a, İlçe Kaymakamımız Sn. Cihat KOÇ’a,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Murat BİLEN’e teşekkür ederiz.

May

Silopi BİLSEM LİSELER ARASI SES YARIŞMAMIZ BAŞLIYOR.
Detaylı bilgi ve başvuru için şartnameyi okuyunuz.

May

TÜBİTAK ORTAOKUL ARAŞTIRMA PROJELERİ'NE YAPTIĞIMIZ BAŞVURULARDAN 2 PROJEMİZ BÖLGE FİNALİNE KABUL EDİLDİ. TEKNOLOJİK VE TASARIM VE DEĞERLER EĞİTİMİ ALANLARINDAN İLİMİZİ VE İLÇEMİZİ BÖLGE FİNALİNDE TEMSİL EDECEĞİZ.

May

12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA MERKEZİMİZ 2 ÖDÜL BİRDEN ALDI..

Resim Yarışmasında;
İlçe 1.si olan Zehra Naz SÜMMEN
İlçe 3.sü olan Lina Feyruz ÖKTEN
Öğrencilerimizi tebrik eder, görsel sanatlar öğretmenimiz Fahrettin KAYA’ya teşekkür ederiz..

Resim Yarışmasında;
İlçe 1.si olan Zehra Naz SÜMMEN
İlçe 3.sü olan Lina Feyruz ÖKTEN

ales Matematik Müzesi tarafından
Öğrencilerin matematiği öğrenmede deneyimleriyle matematiğe
yönelik olumlu tutum geliştirmesini ve
Matematiksel okuryazarlık becerilerini geliştirmesini sağlamak amacıyla düzenlenen yarışma bu sene Bilim ve Sanat Merkezimizde de yapıldı.

Yarışmaya yoğun katılım gösteren öğrencilerimize başarılar dileriz..

May

Merkezimizde öğrencilerin yetenek alanlarına göre daha fazla ders görmeleri ve farklı yetenek alanlarını da desteklemek amacıyla dört sınıfımız daha atölyeye dönüştürüldü .

Sınıflarımız boyandı, atölyelere uygun olacak şekilde dolap ve masalar yerleştirildi, masa ve dolaplar renkli olacak şekilde giydirildi.

Atölyelerimizin bir kısmı yetenek alanlarına göre donatıldı kalan kısımları ise süreç içerisinde materyallerle donatılacaktır .

Dolap ve masa desteğinde bulunan Silopi Öğretmenevi idarecilerine merkezimiz adına teşekkür ederiz.

May

Gelecek sene bilim ve sanat merkezimizde eğitim görecek öğrencileri belirlemek için 1221 öğrenci aday gösterilmiştir. Emeği geçen idarecilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür eder öğrencilerimize şimdiden başarılar dileriz.